sunnuntai 2. tammikuuta 2011

New year - new way.

Vanha sama blogi mutta uusi sisältö ja ulkoasu. Edellinen yritys ei ottanut oikein tuulta alleen, joten päätinpä uuden vuoden kunniaksi kokeilla jotain aivan muuta. Kuten monet tietävät, en ole kovin ahkera (ja ennen kaikkea säännöllinen) päiväkirjan tai blogin kirjoittaja, joten niinpä se tavallinen mitä mulle kuuluu -tarinointi ei saanut allekirjoittanutta täysin vakuuttuneeksi. En kuitenkaan halunnut luopua blogista, joten putsasin pöydän ja viimeisimmän reissun innoittamana päätin alkaa kirjoittaa reissublogia. Tällä hetkellä reissailtua tulee sen verran harvoin - enemmän olisi intoa ja nyt ehkä joku kysyykin, mikset sitten ota ja lähde? - että blogin kirjoittaminenkin saattaa vielä pysyä vauhdissa mukana :).

Facebookin Where I've been? -sovellus kertoo, että tähän mennessä olen nähnyt kaikista maailman maista 11%. Tähän hätään en löytänyt tarkkaa määrää enkä myöskään jaksanut sitä laskea, mutta muistelisin tarkan maaluvun sijoittuvan 25 paikkeille. Paljon on siis vielä nähtävää mutta toisaalta useita hienoja kokemuksia jo takanapäinkin. Blogini tarkoituksena on ennen kaikkea tallentaa edes osa näistä ainutlaatuisista reissuista niin, että voin tehdä aikamatkan takaisin milloin tahansa haluan.

Olen vuosien varrella ihastellut muiden reissaajien matkablogeja ja saanut niistä ideoita omia reissuja varten. Ehkä tämänkin blogin taustalla on hiljaa kytevä ajatus siitä, että jonain päivänä joku lukija voisi hyötyä omista vinkeistäni ja lähteä maailmalle etsimään otsikon lupaamia ikuisia totuuksia. Tai vaikkapa sitten ihan vaan se mentaalimatka tarinoiden ja kuvien mukana, sekään ei ole ollenkaan huono vaihtoehto! Vuoden 2010 aikana jätin Suomen maaperän taakseni kolmesti. Ajattelin siis aloittaa niistä tarinoista ja jatkossa päivitellä blogiani sitä mukaa, kun maailmankarttani saa uuden nuppineulan. Step by step.

...Ja jonain päivänä toivottavasti löydän itseni kirjoittamasta unelmastani: matkasta maailman ympäri. Welcome on board.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti